به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از رایزنی فرهنگی کشورمان در تونس در ادامه این پروژه، فرایند تولید محتوای علمی موزه دیجیتال میراث مکتوب تونس با هدف معرفی چهرههای تونسی و میراث فکری، ادبی، علمی و هنری آن از دوران فینیقیها تا امروز، با مشارکت بیش از ۲۰۰ آقا و خانم پژوهشگر آغاز شده است.
گفتنی است ایده ایجاد این موزه از سال ۲۰۱۹ مطرح شده بود که بر تولید مجموعه گزیده شدهای از کارتهای معرفی میراث تونسی به سه زبان عربی، فرانسه و انگلیسی از طریق معرفی مهمترین آثار نفیس کتابخانهای چاپ شده و خطی در کنار معرفی مهمترین نشانهها، چهرهها، مؤسسات و مشاغل مرتبط به کتابها و گاهنامهها و صنایع و بهرهبرداری از آن به شکلی جذاب و در عین حال مستند مبتنی بود.
به همین منظور، کمیته راهبری این پروژه تشکیل و مقرر شد تا در مرحله نخست، حدود ۶۰۰ سند ارائه و برای تهیه برخی کارتهای معرفی مهمترین تولیدات میراثی تونس در طول دوران، با پژوهشگران همکاری شود.
لازم به ذکر است که پروژه ایجاد یک موزه دیجیتال برای میراث تونسی، در چارچوب پروژه «اهمیت دموکراسی دانش و انتقال دیجیتال» دیده شده است که از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که در چارچوب کارکرد شناختی، فرهنگی و تربیتی کتابخانه ملی تعریف میشود. بر اساس آنچه که در مقدمه گزارش سالانه کتابخانه ملی در سال ۲۰۲۰ آمده است، فرایند دیجیتال سازی میراث تونسی در حفظ، ارزشگذاری و انتشار محتوای آن در شبکه اینترنت نقش مهمی دارد.
نظر شما